Uitwasbare luchtfilters – Holt Filter
UITWASBARE LUCHTFILTERS

Duurzame Luchtfiltratie

ADVIES VOOR FILTERGEBRUIK

In welke omstandigheden adviseren wij uitwasbare luchtfilters?

Uitwasbare luchtfilters worden in een brede markt gebruikt waarin machines moeten werken in zeer stoffige omgevingen. Denk hierbij aan recycling, houtstof, bouwstof enz.

Doordat de katoenen elementen zijn ingespoten met een speciale olie stapelen de stofdeeltjes zich aan de buitenkant van het filter op zonder het filtermateriaal te ‘verstoppen’.

Een origineel papieren filterelement zal in vele gevallen wekelijks of zelfs meerdere keren per week vervangen dienen te worden waar ook weer veiligheidsrisico’s aan vast zitten. Bij het vervangen of schoonblazen van het originele filter is er altijd het risico dat vervuilende stoffen worden ingeademd.

Met geoliede filters is van stof geen sprake meer omdat de filters niet worden uitgeklopt. Hiermee is het gevaar van inademing ook geweken. Met een speciale cleaner wordt de olie geëmulgeerd waarna het filter met water kan worden schoongespoeld. Hierbij spoelen ook de vervuilende en gevaarlijke stoffen weg.

Afhankelijk van het type vervuiling zal een uitwasbaar filter 5 tot 10 keer langer mee gaan als een filter van papiervlies. Een katoenen filter kan veelvuldig worden uitgewassen waardoor het nog zo’n 30 x gebruikt kan worden.

De filters kunnen worden gebruikt op rijdend materieel maar kunnen ook stationair worden opgebouwd op vele machines.

HOE WERKT HET?

Efficiënte Filtertechnologie

Het uitwasbare filter wordt als voorfilter gemonteerd in een apart RVS filterhuis op uw machine of voertuig. Het voordeel hiervan is dat u uw eigen papieren luchtfilter niet meer vervangen hoeft te worden. De filterhuizen zijn er in verschillende maten en uitvoeringen zodat er voor elke machine een geschikt model is. Standaard worden de filterhuizen geleverd in RVS maar indien u wenst kan dit (tegen een meerprijs) in elke RAL kleur zodat het past bij uw machine.

De handleiding voor het reinigen van de filterelementen kunt u hier downloaden.

VOORDELEN

Duurzaam filterbeheer

Wilt u weten of dit ook een oplossing is voor uw situatie? Neem dan contact op. We vertellen u graag meer of komen langs om de omstandigheden te bekijken.

“Holt Filter ontzorgt u graag waar het gaat om
onderhoud en inspectie van filterinstallaties. Vraag naar onze mogelijkheden”

SERVICE

Hulp of advies nodig bij de opbouw of reiniging van een uitwasbaar filter?

Holt Filter heeft veel ervaring met de opbouw van filters. Heeft u advies nodig om te bepalen welk filter het beste past bij uw machine / situatie en hoe het filter het beste geinstalleerd kan worden?  We denken graag met u mee. Uiteraard kunnen we de complete inmeting en montage ook voor u uitvoeren.

SPARE PARTS

Losse filterelementen

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor spareparts, filterelementen en reinigingsmiddelen.

Vrijblijvende persoonlijke offerte aanvragen?

Vraag hem hier aan. U krijgt binnen 1 werkdag een reactie.

Gratis adviesgesprek?

Bel ons gerust : +31 (0)85 401 76 10

Garantie op het geleverde werk
Vervangende A-merk filters
Gecertificeerde ervaren medewerkers

Holt Filter ontzorgt u graag waar het gaat om
onderhoud en inspectie van filterinstallaties. Vraag naar onze mogelijkheden.

Vragen? Neem contact op!
Kies hieronder hoe u het liefst
contact met ons op wilt nemen.
Wij helpen u graag verder!