Industriële filters – Holt Filter
INDUSTRIËLE FILTERS

Filteroplossingen voor vrijwel alle sectoren

MAATWERK IN FILTRATIE

Voor welke industrie kunnen wij u van dienst zijn?

Het is een feit dat in bijna elke industrie filters een cruciale rol spelen. Holt Filter biedt een compleet assortiment industriële filters die zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van uw sector (o.a. de olie- en gasindustrie, staalconstructie industrie, infra, asfaltindustrie, bulkopslag en voedselindustrie).
Onze filters zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen en geoptimaliseerd voor maximale efficiëntie in diverse processen. Bovendien worden ze ontworpen volgens de nieuwste veiligheidsvoorschriften waardoor ze voldoen aan de eisen van diverse sectoren. Weet u niet zeker welk type filter het beste bij uw toepassing past? Holt Filter adviseert u graag zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw specifieke situatie.
WELKE FILTERS?

Filterelementen voor ontstoffing

Filters voor de industrie zijn er in vele maten, materialen en uitvoeringen. Geplisseerde elementen hebben een groot filteroppervlak waardoor een lange standtijd wordt gerealiseerd en hoge luchtdoorlaatbaarheid. Door het gebruik van verschillende filtermedia is er altijd een geschikte variant voor uw toepassing. Ook niet geplisseerde elementen zijn er in diversen uitvoeringen en materialen. Indien gewenst kunnen filters worden uitgevoerd met extra gladde materialen zodat de afreiniging efficiënter is. Zie hieronder een overzicht van de meest voorkomende industriële filters.
SOORTEN INDUSTRIËLE FILTERS

Welk industriële filter past bij uw situatie?

01

Geplisseerde filterelementen

Geplisseerde elementen hebben een groot filteroppervlakte. Daardoor ontstaat er een lange standtijd en hoge luchtdoorlaatbaarheid. Door de verschillende filtermedia is er altijd een geschikt medium voor uw toepassing. Filters kunnen uitgevoerd worden met extra gladde materialen zodat afreiniging efficienter is. Bij plakkerige verontreiniging zoals lasdamp, plasmasnijder etc passen we ook nog pre-coating toe. Deze eerste filterondersteunende coating bestaat uit ontelbare poriën, die het binnendringen van stofdeeltjes in het filtermedium verhindert en zo een verstopping of het aankoeken op het filtermedium voorkomt. Deze beschermlaag verhoogt het rendement van uw installatie, vermindert afzettingen, verbetert de afreiniging en kan de standtijd van uw filterelementen verlengen.

Geplisseerde elementen zijn verkrijgbaar als rondfilters en als plaatfilters en kunnen ook uitgevoerd worden met geleidend materiaal om aan de ATEX eisen te voldoen.

02

Paneelfilters

Paneelfilters (ook wel cassettefilters genoemd) hebben compacte inbouwmaten, maar zorgen toch voor een groot filteroppervlak. Ze spelen een belangrijke rol bij het verlengen van de levensduur van luchtbehandelingskasten en zorgen voor een goede binnen luchtkwaliteit (IAQ).

Paneelfilters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, maten en filterklassen (G3 tot F9 volgens DIN EN 779)

Er zijn paneelfilters van gevouwen synthetische of glasvezelvliesstoffen met frames van waterbestendig karton, kunststof of aluminium en er zijn paneelfilters gemaakt van foam.

Voordeel van foam is dat dit materiaal een hogere luchtdoorlaatbaarheid heeft, vochtbestendig is en indien nodig meerlaags uitvoerbaar is (dieptefiltratie).

Paneelfilters worden in veel verschillende apparaten gebruikt. Denk hierbij aan bv voertuigen en compressoren.

03

Kaarsfilters

Kaarsfilters (cartridge filters) worden veel gebruikt voor microfiltratie van vloeistoffen bij industriële processen. Zowel het materiaal als de opbouw hebben invloed op de werking en levensduur van kaarsfilters.

Kaarsfilters zijn er in diversen soorten met als belangrijkste verschil de diepte- en oppervlaktefiltratie. De werking van dieptefiltratie (gewikkelde, meltblown) verbeterd naar mate de vervuiling dieper in het filter komt. Oppervlaktefiltratie (geplisseerd) wordt vaak toegepast vanwege de makkelijke technologie van deze methode.

Holt Filter kan u voorzien in kaarsfilters in diversen lengtematen van de volgende materialen: meltblown, gewikkelde -, geplisseerde-, membraan, high flow, actief kool, en resin filters.

04

Zakkenfilters

Zakkenfilters worden gebruikt in HVAC-toepassingen. Als eindfilter in industriële, commerciële en residentiële toepassingen maar ook als voorfilter in HEPA-installaties.

Daarnaast worden ze toegepast in de afvoerlucht of in recirculatiesystemen ter bescherming van de luchtbehandelingskasten. Zakkenfilters hebben een aanzienlijk hogere stofopnamecapaciteit en een langere levensduur dan andere filters.

Zakkenfilters zijn leverbaar in verschillende afmetingen, aantal pockets en filterfijnheden. Ze kunnen worden geleverd in een metalen – of kunststof frame.
Door de diversiteit in uitvoering zijn zakkenfilters toepasbaar op vrijwel alle merken filterinstallaties.

05

Filterslangen

Filterslangen (of slangenfilters) zijn in vele uitvoeringen leverbaar en komen in bijna elke industrietak voor.

Ze worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen en zijn leverbaar in verschillende afmetingen en filterfijnheden.

Deze filters kunnen worden geleverd met ingenaaide verzinkte stalen of roestvrij stalen ringen. Ook is er de mogelijkheid voor een enkele of dubbele snapring.

Daarnaast kan het materiaal worden “gezengd” . Hierbij wordt één zijde extra glad gemaakt om afstoot van vervuiling te optimaliseren. Tevens kan het materiaal water- en olie afstotend worden geleverd.

Door de diversiteit in uitvoering zijn filterslangen toepasbaar op vrijwel alle merken
filterinstallaties.

06

Compactfilters

Compactfilters zijn geplisseerde mini-pleatfilters die veel voorkomen in luchtbehandelingskasten. Ze worden gebruikt als voorfilter of fijnstoffilter. Het glasvezelfiltermedium is gemaakt met een progressieve dubbel laags techniek die hoge stofvangstrendementen en filterefficiency garandeert.

Kenmerkend voor compactfilters is de hoge stofopnamecapaciteit wat resulteert in een lagere luchtweerstand en dus een lager energieverbruik.

07

Foamfilters

Interieur- en paneelfilters van foam worden door Holt Filter speciaal op maat voor u ontworpen.

Deze filters zijn uitermate geschikt voor gebruik in vele omstandigheden en hebben een lange standtijd.

Het materiaal heeft een hogere luchtdoorlaatbaarheid dan papieren filters, zijn vochtbestendig, enkel- of meerlaags (dieptefiltratie) en kunnen desgewenst antibacterieel worden afgeleverd.

Doordat wij verschillende materialen en profielen beschikbaar hebben kunnen we geheel in samenspraak met u een perfect passend product garanderen.

Profielen zijn beschikbaar in kunststof en PU (gegoten)

08

Roetfilters

Holt Filter werkt met het gerenommeerde merk EHC dat al meer dan 35 jaar ervaring heeft in de productie en ontwikkeling van roetfilters. EHC roet- en uitlaatgasfilters voldoen aan de hoogste eisen die aan roetfilters worden gesteld en zijn o.a. bedoeld voor het gebruik in gesloten ruimten. Er zijn mobiele opsteekfilters en permanente roetfilters. Alle EHC uitlaatgasfilters zijn TUV, TRGS 554 (D) en COSCH (GB) goedgekeurd en zijn opgenomen in deVERT. lijst (CH). Bij aflevering van de roetfilters worden deze certificaten (TUV en VERT) aan u overhandigd. Wij adviseren u graag welk filter het beste bij uw machine past en uiteraard kunnen wij ook de opbouw van het filter voor u verzorgen.
09

Uitwasbare luchtfilters

Bent a al bekend met onze unieke uitwasbare luchtfilters? Voor machines die in (extreem) stoffige omstandigheden moeten functioneren adviseren wij ons paradepaardje: het katoenen uitwasbare luchtfilter. Deze oplossing wordt veel gebruikt in de recycling. (o.a. sorteerhallen, papierrecycling)

De voordelen van een uitwasbaar filter zijn:

Tevens verzorgen wij graag de inmeting en de opbouw op uw machine.
10

Precoating

Bij plakkerige verontreiniging zoals lasdamp, plasmasnijden etc passen we ook nog pre-coating toe. Pre Coating is een filter-ondersteunende coating die bestaat uit ontelbare poriën die het binnendringen van stofdeeltjes in het filtermedium verhindert en zo een verstopping of het aankoeken op het filtermedium voorkomt.
Deze beschermlaag:

“Holt Filter ontzorgt u graag waar het gaat om
onderhoud en inspectie van filterinstallaties. Vraag naar onze mogelijkheden”

Groot assortiment filters

Concurrerende prijs

Merkonafhankelijk

Brede expertise en ervaring

SERVICE

Hulp of advies nodig bij uw filterwissel?

Holt Filter heeft veel ervaring met het vervangen van filters. Heeft u advies nodig om te bepalen welk filter het beste past bij uw machine / situatie en hoe het filter het beste geinstalleerd kan worden?  We denken graag met u mee. Uiteraard kunnen we de complete inmeting en montage ook voor u uitvoeren.
SPARE PARTS

Losse filterelementen

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor alle spareparts en filterelementen. Meer informatie of een offerte opvragen?

Vrijblijvende persoonlijke offerte aanvragen?

Vraag hem hier aan. U krijgt binnen 1 werkdag een reactie.

Gratis adviesgesprek?

Bel ons gerust : +31 (0)85 401 76 10

Garantie op het geleverde werk
Vervangende A-merk filters
Gecertificeerde ervaren medewerkers

Holt Filter ontzorgt u graag waar het gaat om
onderhoud en inspectie van filterinstallaties. Vraag naar onze mogelijkheden.

Vragen? Neem contact op!
Kies hieronder hoe u het liefst
contact met ons op wilt nemen.
Wij helpen u graag verder!