Roetfilters – Holt Filter
ROETFILTERS

Kies voor een veilige werkomgeving met Holt Filter

WAAROM?

Bescherm uw gezondheid
met roetfilters van Holt Filter

Via uitlaatgassen worden extreem kleine deeltjes roet uitgestoten. Telkens wanneer je inademt kunnen die deeltjes zich hechten aan het longweefsel en dat vormt een serieus gezondheidsrisico.  (longklachten zoals hoesten, astma, bronchitis, ademhalingsmoeilijkheden in het ergste geval longkanker)  Uitlaatgassen van een motor bevatten een mengsel van gassen en koolstofdeeltjes die verbonden zijn met verschillende organische en niet-organische stoffen. Uitlaatgassen bevatten meer dan 40 stoffen die als gevaarlijke luchtverontreiniging worden beschouwd, waarvan er 15 bewezen kankerverwekkend zijn.

Het lastige is dat het gros van de uitlaatgasdeeltjes (90%) heel klein is en dus niet met het blote oog waarneembaar. Hierdoor sta je niet altijd stil bij het gevaar ervan. Dat geldt ook voor moderne benzine- en dieselmotoren. Dieselmotoren produceren 20 tot 100 keer meer deeltjes dan benzinevoertuigen.

Wist u dat machines in de buitenruimte tegenwoordig ook minimaal aan euro5 normering moeten voldoen? Dit om gevaar aan mensen in de omgeving te beperken.

FIJNSTOF

Geldt dit ook voor nieuwe machines / voertuigen?

Met name de nieuwere dieselmotoren produceren kleine onzichtbare deeltjes, en deze kleine, lichtere deeltjes blijven langer in de lucht.  Zelfs wanneer u of uw bedrijf over een modern wagenpark beschikt vormen uitlaatgassen dus nog steeds een gevaar.

Er is dus reden genoeg om iets te doen tegen uitlaatgassen binnenshuis voor het welzijn van u en uw personeel. Een afzuigsysteem in de ruimte is de klassieke oplossing, maar in de meeste gevallen is dat zowel economische als praktisch niet uitvoerbaar. Een alternatief daarvoor en tevens een praktische oplossing zijn uitlaatgasfilters. EHC filters houden 99% van de gevaarlijke stofdeeltjes tegen.

“Holt Filter ontzorgt u graag waar het gaat om
onderhoud en inspectie van filterinstallaties. Vraag naar onze mogelijkheden”

SOORTEN ROETFILTERS

Welk roetfilter past bij uw situatie?

01

HT Roetfilter

Het HT Roetfilter is ontwikkeld voor permanente installatie op voertuigen, heftrucks en bouwmachines. Het HT roetfilter is ontworpen (voor zowel permanente als tijdelijke installatie) op voertuigen, heftrucks en bouwmachines. Het filter is verkrijgbaar in diverse maten en wordt geleverd in roestvrij of gegalvaniseerd staal en is voorzien van een binnenfilter (wegwerpfilter).

Eigenschappen
Het systeem is eenvoudig, storingsarm en verkrijgbaar in vier maten, geschikt voor verschillende uitlaatgasvolumes.
02

L20 Filter

De L20 is een uitlaatgasfilter voor het starten en verplaatsen van voertuigen binnenshuis, bijvoorbeeld in fabrieken, schepen, werkplaatsen, tentoonstellingshallen, enz. Het L20 opsteek roetfilter vermindert de uitstoot van uitlaatgasstofdeeltjes met 99 % en vanaf de start van de motor. Het L20 roetfilter vermindert de uitstoot van kankerverwekkende, mutagene, allergene stoffen. Deze filters bieden u binnenshuis een maximale bewegingsvrijheid en zijn ongevoelig voor vocht.

Eigenschappen
03

P15 Filter

Dit exemplaat is ontwikkeld voor het indoor starten en verplaatsen van personen- en bestelwagens.  Het uitlaatgasfilter is ongevoelig voor vocht. Naast roet filtert het ook mutagene, kankerverwekkende en allergie veroorzakende stoffen. Het filter werkt vanaf de start en met behoudt van een maximale bewegingsvrijheid. Door montage van een EHC P15 opsteek roetfilter op auto’s en bestelwagens wordt bij starten en verplaatsen binnenshuis de uitstoot van uitlaatstofdeeltjes tot 99% verminderd.

Eigenschappen
SERVICE

Hulp of advies nodig bij de opbouw van uw roetfilter?

Holt Filter heeft veel ervaring met de opbouw van roetfilters. Heeft u advies nodig om te bepalen welk filter het beste past bij uw machine / situatie en hoe het filter het beste geinstalleerd kan worden?  We denken graag met u mee. Uiteraard kunnen we de complete inmeting en montage ook voor u uitvoeren.

SPARE PARTS

Losse filterelementen

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor alle spareparts en filterelementen. Meer informatie of een offerte opvragen?

Vrijblijvende persoonlijke offerte aanvragen?

Vraag hem hier aan. U krijgt binnen 1 werkdag een reactie.

Gratis adviesgesprek?

Bel ons gerust : +31 (0)85 401 76 10

Garantie op het geleverde werk
Vervangende A-merk filters
Gecertificeerde ervaren medewerkers

Holt Filter ontzorgt u graag waar het gaat om
onderhoud en inspectie van filterinstallaties. Vraag naar onze mogelijkheden.

Vragen? Neem contact op!
Kies hieronder hoe u het liefst
contact met ons op wilt nemen.
Wij helpen u graag verder!