Automotive – Holt Filter
AUTOMOTIVE

Compleet assortiment voor voertuigfilters

WAAROM FILTERS VERVANGEN

Filtervervanging voor betrouwbaarheid & prestatie

U wilt uw voertuig / wagenpark natuurlijk goed onderhouden zodat u hier lang en vooral zorgeloos plezier van heeft. Het is daarom belangrijk jaarlijks (of na 20.000 km) filters te wisselen.

Holt Filter is u graag van dienst met een breed assortiment van diverse merken zoals bijvoorbeeld Mann filter, Donaldson, SF filter, Hifi filter, Alco, Baldwin, Fleetguard etc.

Wij beschikken over een cross referentie systeem zodat wij u vrijwel altijd een passend filter kunnen aanbieden. Tevens kunnen wij u helpen met het inventariseren van uw machine / wagenpark en de betreffende filters zodat we een duidelijk onderhoudsoverzicht voor u kunnen maken.

Luchtfilter

Een luchtfilter zorgt ervoor dat lucht wordt gezuiverd van vuil en stofdeeltjes. Hierdoor blijft het brandstofmengsel zo zuiver mogelijk en kan deze zonder problemen in de cilinder tot ontbranding wordt gebracht. Wanneer luchtfilters niet goed meer functioneren heeft dit gevolgen voor het rijgedrag van een voertuig. Zo zal het vermogen van uw auto bij een verstopt luchtfilter enorm achteruitgaan. Het is dus belangrijk dat het filter op tijd wordt schoonmaakt of vervangen zodat de lucht altijd voldoende gefilterd wordt

Oliefilter

Een oliefilter is een belangrijk onderdeel van de motor. Het zorgt ervoor dat de olie wordt gezuiverd van vuil zoals kleine stof- en roetdeeltjes. Wanneer de olie niet gefilterd wordt komt dit terecht in de verbrandingsmotor en andere auto onderdelen wat kan leiden tot slijtage en een slecht functionerende motor van uw voertuig.

Het filter zeeft als het ware stof en vuil uit de olie. De vuildeeltjes blijven achter in het oliefilter zodat deze na verloop van tijd uiteraard vervangen moet worden.

Brandstoffilter

Het brandstoffilter is essentieel omdat dit filter ervoor zorgt dat de brandstof wordt gefilterd. Door het filteren van benzine of diesel wordt voorkomen dat mogelijke vervuiling uit de brandstof of brandstoftank terecht komt in het brandstofsysteem van een voertuig wat uiteraard voor problemen kan zorgen. is essentieel omdat dit filter ervoor zorgt dat de brandstof wordt gefilterd. Door het filteren van benzine of diesel wordt voorkomen dat mogelijke vervuiling uit de brandstof of brandstoftank terecht komt in het brandstofsysteem van een voertuig wat uiteraard voor problemen kan zorgen.

Interieurfilter

Een interieurfilter of pollenfilter is belangrijk voor uw gezondheid. De lucht die de cabine van een voertuig wordt binnengezogen komt via dit filter binnen waar het gezuiverd wordt van pollen en andere stofdeeltjes. Het zorgt ervoor dat de lucht van een zo optimaal mogelijke kwaliteit is. Zeker wanneer u in een drukke stad rijdt of in een file op de snelweg belandt voorkomen interieurfilters dat schadelijke stoffen in de auto terechtkomen. Om de lucht in de auto zo schoon mogelijk te houden is het advies deze jaarlijks te vervangen.
Interieurfilters zijn verkrijgbaar in de volgende varianten:

Hydrauliekfilter

Hydrauliekfilters zie je vooral terug op grote voertuigen / machines zoals bouwmachines. Hiermee wordt het echte werk gedaan. Om je hydraulisch systeem optimaal te houden moet je regelmatig de hydrauliekolie en de filters vervangen. Aan de buitenkant zie je niet zo snel of de olie en filters vervangen moet worden, omdat het een gesloten systeem is. Het is dus belangrijk om regelmatig te controleren of je filters en olie nog schoon zijn.

Verstopte filters zorgen voor een slechte doorloop in je hydraulisch systeem waardoor de temperatuur oploopt wat schadelijk is voor je machine. Wanneer hydraulische olie op een temperatuur komt van 85 graden (in plaats van 60 graden) is de levensduur van de hydraulische componenten nog maar een tiende. Goede controle is dus erg belangrijk.

Veelal wordt dan ook gebruik gemaakt van drukmeters en drukschakelaars. Drukschakelaars schakelen automatisch op het moment dat de druk te hoog of te laag wordt. Hiermee voorkom je schade doordat de druk ongemerkt te hoog wordt.

“Holt Filter ontzorgt u graag waar het gaat om
onderhoud en inspectie van filterinstallaties. Vraag naar onze mogelijkheden”

VOORDELEN

Holt Filter

Wilt u weten wat Holt Filter voor uw voertuig in huis heeft? Neem dan contact op. We kijken graag hoe we u goed, snel en voordelig van dienst kunnen zijn.
SERVICE

Hulp of advies nodig bij de inventarisatie van uw wagenpark?

Holt Filter komt graag bij u langs om uw voertuigen en de betreffende filters voor u in kaart te brengen. We maken een mooi overzicht voor u dat het onderhoud aanzienlijk makkelijker maakt. Desgewenst checken we ook uw magazijnvoorraad zodat u niets besteld dat u niet nodig heeft.
SPARE PARTS

Losse filterelementen

Laat ons weten wat uw wensen zijn en we helpen u graag verder.

Vrijblijvende persoonlijke offerte aanvragen?

Vraag hem hier aan. U krijgt binnen 1 werkdag een reactie.

Gratis adviesgesprek?

Bel ons gerust : +31 (0)85 401 76 10

Garantie op het geleverde werk
Vervangende A-merk filters
Gecertificeerde ervaren medewerkers

Holt Filter ontzorgt u graag waar het gaat om
onderhoud en inspectie van filterinstallaties. Vraag naar onze mogelijkheden.

Vragen? Neem contact op!
Kies hieronder hoe u het liefst
contact met ons op wilt nemen.
Wij helpen u graag verder!