Industriële filterinstallaties – Holt Filter
INDUSTRIËLE FILTERINSTALLATIES

Complexe Filtratiesystemen voor Industriële Toepassingen

FILTER BELANG

Waarom een filterinstallatie?

Vrijwel in de gehele industrie, overal waar (fijn)stof en/of (las)damp vrijkomt, is sprake van een slechte en ongezonde luchtkwaliteit. Het is dus belangrijk (en ook verplicht) uw werknemers en werkruimte te beschermen tegen schadelijk stoffen en dampen. Standaard papiervlies luchtfilters zijn bij veel industriële productieprocessen niet in staat om deze schadelijke deeltjes uit de luchtstroom te filteren. Voor filtratie van deze deeltjes zijn specifieke filters en/of filterinstallaties nodig.

Holt Filter kan in vrijwel elke toepassing een passende oplossing bieden. Wij denken met u mee bij het ontwerpen en/of aanpassen en realiseren van complete afzuiginstallaties, ventilatiesystemen en filterinstallaties.

Omdat wij niet verbonden zijn aan specifieke fabrikanten kunnen wij een onafhankelijk advies geven op basis van uw specifieke omstandigheden en budget. Uiteraard zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Ook waar het gaat om energiebesparing door middel van luchtbehandeling gaan we graag met u om tafel.

SOORTEN INDUSTRIËLE FILTERS

Welke filterinstallatie past bij uw situatie?

01

Fijnstof filterinstallaties

Fijnstof ontstaat tijdens productieprocessen in industrieën. Het is een vorm van luchtverontreiniging die wordt veroorzaakt door stofdeeltjes. Vervuiling van fijnstof wordt weergegeven in microgram per kuub. De waarde voor de buitenluchtkwaliteit volgens Europese fijnstofnorm is 50 microgram per kuub per dag. De norm die gehanteerd wordt voor de maximale toegestane binnen luchtkwaliteit is pakweg de helft hiervan.

02

Lasdampafzuiging

De schadelijke gevolgen van het inademen van hoge concentratie lasrook zijn algemeen bekend. Om die reden heeft de overheid regels en wetten opgesteld om gezondheidsschade te beperken. De laatste aanscherping van de regels is van 1 april 2010. Toen is de Mac-waarde (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) van lasrook wettelijk vastgesteld op maximaal 1 mg/m3
03

Silofilters

In industrieën worden bulkmaterialen opgeslagen in silo’s en tanks. Het is hier van groot belang dat een schone en veilige omgeving wordt gewaarborgd.

Silofilters zijn ontworpen om stof en verontreinigingen op te vangen die kunnen vrijkomen tijdens het laden, lossen of beluchten van bulkmaterialen in silo’s en tanks. Door installatie van een silofilter wordt voorkomen dat vervuilende deeltjes in de omgevingslucht terechtkomen. Hierdoor wordt een gezonde werkomgeving gewaarborgd en is de kans op productverontreiniging aanzienlijk lager.

Werkt u met poeders, korrels of andere bulkmaterialen? Er is altijd een silo filter dat passend is voor uw specifieke toepassing.

04

Mobiele filterinstallaties

Mobiele filterinstallaties helpen bevuilde lucht in gesloten en niet gesloten ruimtes te zuiveren en zijn uitermate geschikt voor situaties waarbij afzuiging op wisselende plekken nodig is. Bijvoorbeeld voor het afzuigen van (fijn)stof, slijpstof of dampen van lasrook. Mobiele filterinstallaties zijn handig te verplaatsen door het basisframe met wielen. De flexibele afzuigarm zorgt dat de onzuivere lucht direct bij de bron wordt afgezogen, waardoor er zo min mogelijk onzuivere lucht ontsnapt. Dankzij de grote opvangcapaciteit en krachtige ventilator kan een grote hoeveelheid lucht snel worden gezuiverd.
05

Algemeen

Voor de meeste afzuiginstallaties geldt dat deze worden voorzien van een Pulse-Jet Systeem. Dit systeem zorgt voor een automatische scheiding van materiaal en lucht. In de lucht zwevende deeltjes worden door de filtermedia gescheiden. De filters worden gereinigd d.m.v. persluchtpulsen waarbij het in de lucht zwevende materiaal in de trechter of silo terechtkomt. Bij plakkende vervuiling (lasrook, plasmasnijden etc) wordt gebruik gemaakt van pre-coating. Dit is ter bescherming van het filtermedium alsmede om een betere afreiniging te waarborgen. Naast afreiniging met Pulse-Jet kan ook een systeem met schudraam worden toegepast. Dit systeem wordt veelal toegepast bij installaties met slangfilters. Hierbij worden de filters regelmatig ‘uitgeklopt’.
06

Losse filterelementen

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor alle spareparts en filterelementen van alle bekende merken zoals bv Plymoth, Kemper, Trumph, Plymovent, Nederman, Dustcontrol, Sult en Teka
Holt Filter kan u van dienst zijn met advies, het ontwerp en de installatie van uw filterinstallatie maar kan u ook ontzorgen wat betreft de jaarlijkse inspectie, onderhoud en filterwissels. Uiteraard alles in goed overleg!
SERVICE

Hulp of advies nodig bij de opbouw van een filterinstallatie?

Holt Filter heeft veel ervaring met de opbouw van filters. Heeft u advies nodig om te bepalen welk filter het beste past bij uw machine / situatie en hoe het filter het beste geinstalleerd kan worden?  We denken graag met u mee. Uiteraard kunnen we de complete inmeting en montage ook voor u uitvoeren.

Vrijblijvende persoonlijke offerte aanvragen?

Vraag hem hier aan. U krijgt binnen 1 werkdag een reactie.

Gratis adviesgesprek?

Bel ons gerust : +31 (0)85 401 76 10

Garantie op het geleverde werk
Vervangende A-merk filters
Gecertificeerde ervaren medewerkers

Holt Filter ontzorgt u graag waar het gaat om
onderhoud en inspectie van filterinstallaties. Vraag naar onze mogelijkheden.

Vragen? Neem contact op!
Kies hieronder hoe u het liefst
contact met ons op wilt nemen.
Wij helpen u graag verder!